0

A kosarad
tartalma jelenleg üres!

Termék kategóriák
Kérjen egyedi ajánlatot!

Kérj árajánlatot!

Egyedi méretekkel vagy nagyobb darabszámú megrendeléssel kapcsolatban 

kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben:

info@fadajandek.hu

Advent

2023 december 4.

Advent - Eljövetel

 Az advent szó jelentése „eljövetel”.

A keresztény vallás szerint pontosan meghatározott napon kezdődik és négy hétig tart, magában foglalva négy vasárnapot. Szent András napjához (november 30.) legközelebbi vasárnapon veszi kezdetét és december 25-ig tart.

Az adventi időszak pontosan december 24-én ér véget, napnyugta után.

De mit is ünnepelünk adventkor?

Az advent az Úr megérkezésére való felkészülés időszaka, amikor a hívők újra átélik az Isten eljövetele utáni vágyódást és a megtérést, amelyet ez az esemény előkészít.
Advent jelképe az adventi koszorú, ma az adventi koszorún négy gyertya díszeleg, a négy adventi vasárnapot jelképezve, amelyet rendszerint fenyőgallyakból fonnak, a ráhelyezett négy gyertya közül minden vasárnap eggyel többet gyújtanak meg.

A szokás a 19. században jött divatba, de gyökerei még a pogány korba nyúlnak vissza.

Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: hit, remény, öröm és szeretet.


Élvezzük ki az adventi időszakot, hisz szinte minden nap hoz valami tennivalót! Ha csak egy-két népi szokást vagy babonát betartunk, azzal is színesítjük a karácsonyi előkészületeket. Sok sikert!

Kérjen egyedi ajánlatot!

Praesent id aliquam dolor. Vestibulum nec nibh ligula. Morbi id sem nec diam malesuada ultrices. Vivamus placerat rhoncus vehicula. Vestibulum in sapien sed mi varius varius non non purus. Proin bibendum urna at erat iaculis, at finibus massa luctus. Nunc et congue sapien, ut hendrerit arcu.